Polisen varnar för bostadsbedrägerier vid terminsstart – Studenter uppmanas till extra försiktighet Admin augusti 12, 2024

Polisen varnar för bostadsbedrägerier vid terminsstart – Studenter uppmanas till extra försiktighet

Nyheter

Terminsstarten har blivit en högsäsong för bostadsbedragare, och Polisen går nu ut med en varning till blivande studenter som söker bostad. I ett pressmeddelande uppmanar myndigheten till ökad försiktighet när man letar efter boende, särskilt med tanke på det höga trycket på bostadsmarknaden vid terminsstart.

Låter det för bra för att vara sant, så är det antagligen det,” skriver Polisen och påpekar att bedrägerier ofta involverar lägenheter med attraktiva adresser till för låga eller rimliga hyror. Detta kan vara en fälla för stressade studenter som snabbt behöver hitta boende inför terminsstart.

Bedragarna utnyttjar situationen genom att erbjuda lägenheter som de egentligen inte har tillgång till, och de kräver ofta förskottsbetalningar utan att ha för avsikt att hyra ut bostaden. Polisen betonar därför vikten av att alltid kontrollera att personen som utger sig för att vara hyresvärd verkligen är lägenhetsinnehavaren.

För att skydda sig mot bedrägeri uppmanas studenterna att begära legitimation och att alltid skriva ett kontrakt innan några pengar överförs. Det är också viktigt att försäkra sig om att lägenheten verkligen existerar och att besöka den om möjligt.

Polisen betonar att det är bättre att vara försiktig och dubbelkolla alla detaljer än att riskera att bli utsatt för ett bedrägeri. Terminsstarten är en hektisk tid, men genom att vara vaksam och noggrann kan studenterna undvika att bli lurade.